beyond gravity – Vecka 22
Måndag
Vegetarisk: | Kikärtsgryta med champinjoner, paprika, chili, vitlök, timjan, ingefära samt jasminris.(L) |
Fisk: | Panerad rödspätta med skaldjursröra samt färskpotatis.(G,L) |
Kött: | Kycklinggryta med champinjoner, paprika, chili, vitlök, timjan, ingefära samt jasminris.(L) |
Sallad: | Räkor-och kallröktlax med ägg samt dill-och gräslöksdressing.(L) |
Tisdag
Vegetarisk: | Gratinerad portabellosvamp med bearnaisesås och pommes.(L) |
Fisk: | Gratinerad sejfilé med örtagårdssås samt rostadpotatis med purjolök.(L) |
Kött: | Fläskytterfilé med bearnaisesås och pommes.(G) |
Sallad: | Räkor-och kallröktlax med ägg samt dill-och gräslöksdressing.(L) |
Onsdag
Vegetarisk: | Bönbiff med krämigtomatsås samt fusilli.(L,G) |
Fisk: | Dill bakad koljafilé med citronsås samt koktpotatis och morötter.(L) |
Kött: | Pannbiff smaksatt med parmesan-och basilika samt krämigtomatsås med fusilli. |
Sallad: | Räkor-och kallröktlax med ägg samt dill-och gräslöksdressing.(L) |
Torsdag
Vegetarisk: | Rostade rotfrukter med quinoa samt hummus. |
Fisk: | Novas fisksoppa med aioli.(L) |
Kött: | Tandoori marinerad kycklinglårfilé med tomatsås, basmatiris och mynta yoghurt.(L) |
Sallad: | Räkor-och kallröktlax med ägg samt dill-och gräslöksdressing.(L) |
Fredag
Vegetarisk: | Svamp risotto med rostade rödbetor samt marinerade soyabönor.(L) |
Kött: | Biffsauté med grönsaker samt kimchi dressing och jasminris.(L) |
Sallad: | Räkor-och kallröktlax med ägg samt dill-och gräslöksdressing.(L) |
Alternativ
Gluten: | (G) |
Laktos: | (L) |
Nötter: | (N) |